Herunder finder du de spørgsmål, vi oftest støder på, når samtalen omhandler ægtepagter:

 

 

Hvorfor skal jeg lave en ægtepagt?

Inden du gifter dig, skal du og din kommende ægtefælle altid overveje, om I vil have fælleseje eller særeje i jeres ægteskab, eller om I vil have en mellemting i form af delvist særeje og delvist fælleseje. Hvis I ikke foretager jer noget, men blot gifter jer, får I automatisk formuefællesskab - også kaldet fælleseje - i ægteskabet.

 

Kan vi lave ægtepagt efter, at vi er blevet gift?

Selv om I er gift, kan det ofte være en god idé at lave ægtepagt, og i nogen tilfælde er det endda et lovkrav. Det gælder f.eks., hvis der overføres større aktiver som gave fra den ene ægtefælle til den anden. Hvis én af jer skal starte en forretning, eller er kommet ud af en forretning med gæld, er det en god idé at overveje en særejeægtepagt.

 

Hvad er mest rimeligt?

Hvis I begge synes det vil være mest rimeligt med en deling af alt, hvad I ejer - også det I hver for sig havde med ind i ægteskabet - behøver I slet ikke foretage jer noget. Så passer den almindelige regel om fælleseje også på jeres ægteskab. Hvis én af jer ejer noget, som ikke skal deles ved en skilsmisse, skal I lave ægtepagt. Det kan f.eks. være en ejendom, som stammer fra den enes familie.

 

Hvem behøver en ægtepagt?

Hvis du og din kommende ægtefælle hverken har positiv eller negativ formue, I sparer nogenlunde lige meget op til pension, og ingen af jer regner med nogensinde at komme til at arve noget af betydning, kan I normalt roligt holde jer til formuefællesskabet. I alle andre tilfælde skal I overveje at oprette ægtepagt.

 

Uromantisk at være fornuftig?

Vi er godt klar over, at det just ikke er særligt romantisk at tale om "ægtepagter" midt under forberedelserne til brylluppet.

 

Men selv om I er nok så forelskede, er det nøgternt set faktisk ret så uforsvarligt helt at lukke øjnene for den mulighed, at ægteskabet ikke holder resten af livet. Ifølge statistikken går ca. halvdelen af alle nye ægteskaber i opløsning ved skilsmisse på et eller andet tidspunkt.

For mere information omkring ægtepagter, kontakt venligst:

 

Ellen Marie Kaae, advokat (H)

Lis Daugaard, advokat

Jacob Carl, advokat

Ørn Bergmann, advokat (H)

 
 

Majsmarken 1, 7190 Billund

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

John Tranums Vej 25, 6705 Esbjerg Ø

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Nupark 47, 7500 Holstebro

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Birk Centerpark 24, 7400 Herning

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Advokatanpartsselskab