Herunder finder du de spørgsmål, vi oftest støder på, når samtalen omhandler separation og skilsmisser:

 

Har jeg ret til at blive separeret?

Ja, en ægtefælle, som ikke ønsker at fortsætte ægteskabet, kan kræve at blive separeret. Hvis den anden ægtefælle ikke vil medvirke, skal separationen gennemføres ved retten.

 

Kan vi blive skilt med det samme?

Siden den 1. juli 2013 har det været muligt for ægtefæller at blive skilt straks, hvis de er enige om det. Det er således ikke længere noget krav, at der skal have foreligget for eksempel utroskab eller vold, for at ægtefællerne kan få lov til at opløse ægteskabet uden forudgående separation. Er ægtefællerne derimod ikke enige om at blive skilt straks, skal de i stedet separeres først. Når ægtefællerne er blevet separerede, kan de til hver en tid blive skilt, hvis de er enige om dette. Når de har været separeret et halvt år eller mere, kan en af ægtefællerne på egen hånd forlange skilsmisse, uanset om den anden ægtefælle ønsker dette eller ej.

 

Skal vi skrive ned, hvordan vi har delt vores formue mellem os?

Der er ingen krav om, at der skal laves en skriftlig bodeling. Men det er en god idé at skrive det ned, for at I bagefter kan dokumentere overfor hinanden, hvad der er aftalt. Det sker tit, at én af parterne fortryder den aftale, der er indgået, eller hævder, at der slet ingen aftale er. Så må I jo starte forfra igen.

 

Skal vi dele lige?

Der er ingen krav om ligedeling, hvis I er enige om noget andet. Vær opmærksom på, at den, der får for lidt, ofte fortryder efter nogen tid og vil have bodelingen lavet om. Hvis der ikke var en rimelig grund til at dele skævt, kan retten bestemme, at bodelingen skal gå om – også selv om der er gået flere år siden skilsmissen eller separationen.

For mere information omkring seperation, skilsmisse og bodelinger, kontakt venligst:

 

Ellen Marie Kaae, advokat (H)

Lis Daugaard, advokat

Ørn Bergmann advokat (H)

 

 
 

Majsmarken 1, 7190 Billund

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

John Tranums Vej 25, 6705 Esbjerg Ø

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Nupark 47, 7500 Holstebro

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Birk Centerpark 24, 7400 Herning

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Advokatanpartsselskab