Spørgsmål indkommet på hjemmesiden 21/4-2013

 

Vi skal til og bygge nyt hus, og er i dialog med Firma X. Er deres entreprisekontrakt så standardiseret, at man ikke "behøver" juridisk rådgivning, eller mener I, at I kan hjælpe med forbedrende forbehold/rettelser?

 

Hvad vil i givet fald være honoraret, ved rådgivning til entreprisekontrakt, samt hvilken sikkerhed vil jeg få ved at bruge en advokat el. lign.?

 

 

Svar afsendt til oplyst email 22/4-2013

 

Jeg har intet kendskab til Firma X eller deres entreprisekontrakter, men enhver (entreprise)kontrakt er i bund og grund blot et aftaledokument, hvor den, som har udfærdiget den typisk vil formulere den til sin egen fordel. Derfor synes jeg det giver god mening at lade en professionel kaste et blik på den og se, om den er alt for ensidigt formuleret.

 

Det er absolut ikke usædvanligt, at entreprenørerne har ”standard”-kontrakter, som er skrevet meget til fordel for dem selv, så det er et område, hvor det er smart at se sig godt for og få noget rådgivning. Hvad du konkret vil få ud af det, er dog svært at sige på forhånd. Forhåbentligt vil du få et mere uproblematisk byggeri med færre konflikter, end hvis du ikke havde fået tilrettet kontrakten.

 

Vi læser selvfølgelig gerne kontrakten igennem for dig og kommer med forslag til, hvilke punkter du bør forhandle om at få ændret (og forklarer hvorfor). Det vil sædvanligvis kunne gøres på forholdsvist kort tid, men det er selvfølgelig nemmest at vurdere, når jeg har set kontrakten. Når jeg har set kontrakten er jeg villig til at aftale en maksimum-pris med dig for arbejdet.

 

Majsmarken 1, 7190 Billund

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

John Tranums Vej 25, 6705 Esbjerg Ø

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Nupark 47, 7500 Holstebro

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Birk Centerpark 24, 7400 Herning

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Advokatanpartsselskab