Spørgsmål:

Vi er en søskendeflok på 4, som arver vores fars del fra vores farmor.

Det ser ud som om vores faster har modtaget hele arven og nu skal dele resten ud til os 4 søskende. Er det korrekt? Og hvordan vil det fremgå i bankoverførslen, at det er arv? Der er et par stykker i søskendeflokken, der modtager ydelser fra Kommunen, så hvordan skal man gøre opmærksom på, at pengene er arv?

 

Svar:

 

Når din faster har fået det hele udbetalt, kan det være sket på 2 måder:

 

Hvis den samlede formue er under 43.000 kr., når begravelsen er betalt, udbetales det hele til en af de nærmeste pårørende, som så skal sørge for at betale begravelsesregninger og tømme den afdødes bolig. Hvis din faster har fået arven på den måde, står det hende frit for, om hun vil dele med resten af familien eller beholde pengene selv, og hun skal ikke aflægge regnskab for, hvad hun gør med pengene.

 

Hvis formuen er over de 43.000 kr., skal der gennemføres et såkaldt skifte, hvor arven gøres op og deles ud. Det foregår ofte ved, at alle i familien giver fuldmagt til én person. Det kan være én af arvingerne, der får fuldmagt, eller f.eks. en advokat. Den, der har fuldmagt, sørger for, at alle regninger og gæld bliver betalt, og at ejendom, bil, værdipapirer osv., som ingen af arvingerne vil overtage, bliver solgt. Når det er gjort, skal vedkommende lave en boopgørelse, som viser, hvad der var af formue og gæld, og hvor meget hver især af arvingerne arver. Denne opgørelse bliver sendt både til skifteretten og til SKAT. Når myndighederne har godkendt opgørelsen, skal den, som har fuldmagten, få pengeinstituttet til at overføre arven til arvingerne og betale eventuel boafgift og boskat. Der, hvor det offentlige kan se, at der er tale om arv, er altså i boopgørelsen.

 

Hvis boet efter jeres farmor er et privat skifte, vil jeg tro, at I alle har skrevet under på en fuldmagt til jeres faster. Når hun har lavet boopgørelsen, kan I bede hende om en kopi. Så kan I dels se, hvordan hun er kommet frem til, hvad I hver især skal arve, dels kan I dokumentere overfor myndighederne, at der er tale om arv, når pengene bliver udbetalt.

Venlig hilsen

Ellen Marie Kaae

 

 

Majsmarken 1, 7190 Billund

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

John Tranums Vej 25, 6705 Esbjerg Ø

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Nupark 47, 7500 Holstebro

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Birk Centerpark 24, 7400 Herning

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Advokatanpartsselskab