Foråret og særlig påsken er højsæson for boligkøb. Det er derfor vigtigt, at du kigger dig godt for og undgår fejl, som nemt kan blive meget dyre.

 

Hvad er forskellen på fortrydelsesret og rådgiverforbehold ?

 

I forbindelse med køb af sommerhus eller privat bolig giver lov om forbrugerbeskyttelser ved erhvervelse af fast ejendom dig mulighed for, at fortryde dit køb. Dette også selv du har skrevet under på købsaftalen. Du har fra underskrift af købsaftalen en frist på 6 dage, hvor købet kan fortrydes. Du skal være opmærksom på, at anvendelse af fortrydelsesretten koster en ”straf” på 1% af ejendommens købesum, hvilket medfører, at det kan blive relativt dyrt, at anvende fortrydelsesretten.

 

Er der indsat et rådgiverforbehold i købsaftalen, har din rådgiver mulighed for – udover at rådgive dig om selve handlen – at annullere handlen. Hvis din rådgiver annullerer handlen, koster det ikke ”straffen” på  1 %. 

 

Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig, at der bliver skrevet et rådgiverforbehold ind i købsaftalen.

 

Hvad dækker ejerskifteforsikringen ?

 

I langt de fleste handler, hvor der sælges boliger, bliver der udarbejdet tilstandsrapport og elrapport. Heri kan du læse om eventuelle fejl og mangler ved boligen. Det, der er med i rapporterne, er de synlige fejl og mangler.

 

Når der er udarbejdet tilstandsrapport og elrapport , vil du som køber ofte blive præsenteret for muligheden for at tegne en ejerskifteforsikring. Ejerskifteforsikringen dækker de skjulte fejl og mangler. Det er ikke nødvendig vis alle former for skjulte fejl og mangler, der dækkes, hvorfor det er vigtigt, at læse forsikringsvilkårene grundigt igennem. 

 

Det er vigtigt, at vælge den forsikring der giver den rigtige dækning, fremfor den forsikring der er billigst.

 

Hvorfor er køberrådgivning vigtig ?

 

Sælger bestiller ejendomsmægleren til at sælge sin bolig, og sælger betaler ejendomsmægleren for arbejdet. Dette medfører naturligvis, at ejendomsmægleren 100% er sælgers mand.

 

Som køber bør du have din egen rådgiver, som alene varetager dine interesser i handlen. En køberrådgiver vil gennemgå købsaftalen og handlens bilag sammen med dig, og rådgive dig igennem handlen. Herved sikres, at du kommer nemt og sikkert igennem dit boligkøb.

 

Det naturligvis ikke gratis, at bruge en køberrådgiver, men det kan blive langt dyrere ikke at gøre det.

 

Seneste nyt fra TELLUS

 

Majsmarken 1, 7190 Billund

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

John Tranums Vej 25, 6705 Esbjerg Ø

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Nupark 47, 7500 Holstebro

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Birk Centerpark 24, 7400 Herning

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Advokatanpartsselskab