Testamentsoprettelse er noget alle bør tage stilling til og efter serien ”Arvingerne” fik testamenterne megen opmærksomhed.

 

Livstestamentet er også et testamente, om end af en lidt anden karakter, end det vi sædvanligvis forbinder med et testamente.

 

Der er en formular på sundhed.dk, der skal benyttes til oprettelsen, hvor du bestemmer, at du ikke ønsker livsforlængende behandling i en situation, hvor du er uafvendeligt døende. Du kan bestemme, at du ikke ønsker livsforlængende behandling i tilfælde af at sygdom, fremskreden alderdomssvækkelse, ulykke, hjertestop eller lignende, der har medført så svær invaliditet, at du varigt vil være ude af stand til at tage vare på dig selv fysisk og mentalt. 

 

Livstestamentet kan oprettes direkte på sundhed.dk, med NEM-id, eller blanketten kan printes, udfyldes og sendes til Rigshospitalet.

 

Hvis en person i sundhedssystemet står overfor at skulle give livsforlængende behandling til en patient, skal der forespørges i registeret, om der er oprettet livstestamente.

 

Livstestamentet kan du oprette på sundhed.dk, det koster kr. 50,- og testamenterne opbevares på rigshospitalet.

 

Har du oprettet et livstestamente, kan det til enhver tid ændres eller tilbagekaldes igen, hvis du ønsker det.

 

Måske man bør overveje det – også for ikke at lægge den beslutning over på ens nærmeste pårørende?- har du overvejet, hvad du ønsker?

 

Seneste nyt fra TELLUS

 

Majsmarken 1, 7190 Billund

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

John Tranums Vej 25, 6705 Esbjerg Ø

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Nupark 47, 7500 Holstebro

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Birk Centerpark 24, 7400 Herning

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Advokatanpartsselskab