Det er jo nok ikke alle, der har en gravhøj på deres ejendom. Af dem der har, så heller ikke alle, der har en kunstig rævegrav gravet ned i gravhøjen. Men har du det, kan det blive en bekostelig affære.


Østre Landsret har afsagt dom i en sag, hvor ejeren af ejendommen ikke selv havde gravet en kunstig rævegrav ned. Det var noget jægerne på ejendommen havde lavet, uden hans vidende.


Landsretten var enig med byretten og stadfæstede dommen. Dommen siger, at pligten til at lovliggøre en overtrædelse af museumsloven er knyttet til den objektive omstændighed, at man er ejer af ejendommen. Det er i den sammenhæng uden betydning, om man som ejer har gjort noget forkert eller ej, man skal lovliggøre alene, fordi man nu engang er ejer af ejendommen.


Hvis du har købt en ejendom, hvor der er en gravhøj med en rævegrav, skal du som ejer lovliggøre, derfor er det vigtigt, når du skal købe, at du er omhyggelig med at undersøge, hvad du køber.


Lovliggørelsen må man ikke selv lave, det kommer de og gør fra Slots- og Kulturstyrelsen. I en konkret sag er det oplyst, at omkostningerne til at fjerne en kunstgrav forventes at koste 70.000 kr., og det er så den regning ejerne skal betale!

Seneste nyt fra TELLUS

 

Majsmarken 1, 7190 Billund

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

John Tranums Vej 25, 6705 Esbjerg Ø

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Nupark 47, 7500 Holstebro

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Birk Centerpark 24, 7400 Herning

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Advokatanpartsselskab