2 kvinder havde henvendt sig til ligebehandlingsnævnet og klaget over, at nogle frisører reklamerede med forskellige priser på ”herreklip” og ”dameklip”. Ligebehandlingsnævnet gav kvinderne ret i, at de forskellige priser var kønsdiskriminerende.


Frisørforeningen indbragte sagen for domstolene, og Østre Landsret har den 10. november 2014 afsagt dom i sagen.


Landsretten kom frem til, at benævnelserne ”dameklip” og ”herreklip” skaber en formodning for kønsdiskrimination. Det var derfor frisørerne, der skulle bevise, at der alligevel ikke var tale om kønsdiskrimination.


Landsretten fandt det bevist, at betegnelserne herreklip og dameklip i frisørbranchen generelt anvendes til at betegne to forskellige ydelser, som adskiller sig fra hinanden ved navnlig betydeligt større teknisk krav til klippeteknikken i en ”dameklip” end i en ”herreklip”, hvor der anvendes en mere simpel klippeteknik.


Yderligere anvendes der langt flere produkter til styling m.v. til en ”dameklip” end til en ”herreklip”. Tidsmæssigt er der ligeledes en forskel, da en ”dameklip” tager længere tid at udføre på grund af den større tekniske kompleksitet.


Det ville dog være i strid med Ligebehandlingsloven at nægte en kvinde en ”herreklip” med den begrundelse, at den kun er for mænd. Da de 2 kvinder ikke konkret havde bedt om en herreklip og var blevet afvist, mente landsretten ikke, at frisørerne havde gjort sig skyldige i kønsdiskrimination.

Seneste nyt fra TELLUS

 

Majsmarken 1, 7190 Billund

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

John Tranums Vej 25, 6705 Esbjerg Ø

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Nupark 47, 7500 Holstebro

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Birk Centerpark 24, 7400 Herning

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Advokatanpartsselskab