Vi har alle prøvet det: Maden er sat på bordet, og så ringer telefonen – en eller anden sælger eller et analyseinstitut vil godt lige tale med dig eller den ældste i husstanden eller lignende.


Forretninger og firmaer, der sælger varer og ydelser, må ikke ringe dig op eller kontakte dig, medmindre du selv har givet dem lov! – Det sker til gengæld ret ofte, at vi – når vi udfylder et eller andet på en hjemmeside på nettet – samtidig giver accept til, at det pågældende firma må kontakte os.


Reglen om, at sælgere ikke må kontakte dig har desuden nogle undtagelser. Den gælder nemlig ikke for salg af bøger, aviser, ugeblade, forsikringer og redningstjenester.


Du kan imidlertid undgå disse forstyrrelser ved at blive optaget på Robinsonlisten (og nej – det har ikke noget med Robinson på TV3 at gøre).


Se mere om listen på www.borger.dk – eller mere præcist på: https://www.borger.dk/Sider/Robinsonlisten-markedsfoeringsbeskyttelse.aspx 


Det er gratis at komme på listen.


Robinsonlisten er et register, som firmaer og organisationer har pligt til at tjekke, inden de ringer. Står du på listen, må firmaerne ikke ringe til dig eller sende adresserede reklamer. De må dog godt ringe til dig, hvis du har givet dem tilladelse – også selvom du står på Robinsonlisten.


Analyseinstitutter og velgørende foreninger må stadig kontakte dig, selv om du står på Robinsonlisten.


Vil du også slippe for adresseløse reklamer i din postkasse, kræver det, at du tilmelder dig til ”nej-tak”- ordningen hos PostDanmark og sætter et klistermærke på din postkasse.


Hvis et firma kontakter dig uretmæssigt, og du står på Robinsonlisten, risikerer firmaet at få en bøde!

Seneste nyt fra TELLUS

 

Majsmarken 1, 7190 Billund

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

John Tranums Vej 25, 6705 Esbjerg Ø

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Nupark 47, 7500 Holstebro

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Birk Centerpark 24, 7400 Herning

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Advokatanpartsselskab