Arv og dødsbo oversat til letforståeligt sprog

 

Paragraffer, papirarbejde og praktiske besværligheder kommer ofte til at fylde alt for meget oveni sorgen og savnet, når man mister sin partner. Men hvis man forbereder sig på den uundgåelige situation, at man selv eller ens partner bliver alene, så kan man spare hinanden for mange bekymringer og penge. Advokat Ellen Marie Sørensen har udgivet den letforståelige gratisbog "Håndbog for enker", som kan hjælpe folk med at forstå juraen og gribe sagen rigtigt an. 1. oplaget blev revet væk på tre måneder, og nu er en fornyet version på gaden.

 

"Mange efterladte er ved at drukne i papirarbejde, og mange får et chok over de økonomiske konsekvenser i forbindelse med deres partners død," siger advokat Ellen Marie Sørensen med speciale i dødsbobehandlinger og testamenteskrivning. 

 

Ofte sidder hun overfor enker og enkemænd, som er tynget af ikke bare sorg, men også af de praktiske forhold, som dødsfaldet har medført. Hun har stor medlidenhed med de efterladte, og hun ærgrer sig på deres vegne. For man kan rent faktisk gøre en hel del for at lette den praktiske byrde og for at sikre hinanden bedst muligt økonomisk.
"Hvis bare man tør tale om situationen og hvad der skal ske, når en af parterne dør og den anden bliver efterlevende.  Og hvis bare man tør træffe de nødvendige beslutninger og sørger for, at papirarbejdet er gjort, så kan man altså undgå mange besværligheder og sikre, at arven havner det rigtige sted," lyder hendes råd.

 

Men for mange er det både svært at tale om døden og at hitte rede på juraen i den forbindelse. For et halvt år siden udgav Ellen Marie Sørensen derfor en bog, som kan hjælpe folk med processen, og det stod hurtigt klart, at behovet for hjælp er stort. Allerede efter tre måneder var bogen revet væk, og bogens popularitet skyldes, at den er så letforståelig, fortæller Ellen Marie Sørensen:
"Endelig en bog om arv og dødsbo, som er til at forstå! Sådan er der mange, der har sagt til mig. Folk har ikke svært at finde stof om emnet. Nettet svømmer jo nærmest over med det. Udfordringen er, at det er uoverskueligt, og mange synes, at jeg i bogen har fået stoffet samlet på en god måde. Den ros er jeg rigtig glad for, for det var netop mit mål," siger hun.

 

En ny version er nu kommet på gaden i 1500 eksemplarer (som det første oplag), så endnu flere kan få gavn af hendes viden og gode råd.

 

"Jeg har fået så god respons på bogen, at den må komme flere til gode. Det kommer bag på mange, hvor vanskeligt det er at navigere i dette felt, og der er stadig mindre hjælp at hente fra det offentlige, så jeg kan godt forstå, at behovet for hjælp er stort," siger hun og tilføjer om sine bevæggrunde for at skrive bogen:
"Jeg har oplevet samlevere, som efter over 30 års samliv intet har arvet efter deres partner og har måttet gå fra hus og hjem. Jeg har oplevet voldsomme familiefejder på grund af juridiske overraskelser i forbindelse med arv. Og jeg har oplevet rigtig mange eksempler på, at efterladte har måttet betale mere i skat end nødvendigt, fordi de ikke har sat sig ind i de juridiske spilleregler. Det vil jeg gerne hjælpe folk med at undgå".

 

Bogen hedder "Håndbog for enker", men andre kan med stor fordel læse med - særligt familier med dine/mine/vore børn og ikke-gifte samlevere, for her er juraen ekstra vanskelig. Men også alle andre, for en af Ellen Marie Sørensens pointer er netop, at man skal foregribe ubehagelige overraskelser. 


Bogen indeholder blandt andet et persongalleri af forskellige typer familier, så man nemt kan finde en case, der passer til ens egen situation.


Ellen Marie Sørensen er ansat ved TELLUS Advokater i Billund og Esbjerg, og det er også her, man kan rekvirere bogen. Enten ved at downloade den fra hjemmesiden:


Håndbog for enker som pdf


eller ved at tage kontakt til forfatteren:


Ellen Marie Sørensen tlf. 7660 2330 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Seneste nyt fra TELLUS

 

Majsmarken 1, 7190 Billund

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

John Tranums Vej 25, 6705 Esbjerg Ø

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Nupark 47, 7500 Holstebro

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Birk Centerpark 24, 7400 Herning

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Advokatanpartsselskab