En ansat var blevet instrueret i, hvordan man betjener en pumpe ved losning af fisk på havnekajen, hvilket var den jobfunktion, han skulle udføre.

 

Under udførelsen af arbejdet opdager han to fiskere i lastrummet på en kutter, der havde problemer, og han hopper ned i lastrummet for at redde dem.

 

I lastrummet bliver han forgiftet med svovlbrinte og ammoniak, og han ligger i lastrummet i en halv time, inden han bliver fundet.
Ved ulykken pådrog han sig en hjerneskade og får varige mén.

 

Landsretten vurderede, at det arbejde, som den ansatte var ansat til at udføre, ikke gjorde det nødvendigt at færdes på kutteren.
Alligevel var der en sådan sammenhæng mellem pumpearbejdet og kutteren, at det var påregneligt, at der kunne opstå en situation, hvor den ansatte alligevel bevægede sig om bord på kutteren.
Derfor burde arbejdsgiveren have instrueret den ansatte om faren for svovlbrint i lasten og da man ikke havde gjort dette, var arbejdsgiver erstatningsansvarlig.

 

Der er givet tilladelse til, at sagen indbringes for Højesteret, men indtil der falder endelig dom i sagen, må læren være, at man skal huske at informere om de risici, der er forbundet med arbejdet.

Majsmarken 1, 7190 Billund

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

John Tranums Vej 25, 6705 Esbjerg Ø

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Nupark 47, 7500 Holstebro

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Birk Centerpark 24, 7400 Herning

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Advokatanpartsselskab