Østre Landsret har i en afgørelse fra den 5. april 2018 besvaret spørgsmålet med et ”nej”.


Historien bagved var, at P købte en ejerlejlighed, der gennem 45 år havde været udlejet. Han gav sig til at renovere badeværet. Under processen viste det sig, at de bærende konstruktioner nedenunder gulvet var angrebet af råd. Derfor måtte badeværelsesgulvet brydes op, og konstruktionen skiftes ud.


I ejerforeningens vedtægter stod, de enkelte ejere selv skulle sørge for vedligeholdelse og evt. udskiftning af gulvbelægningen. Rådangrebet skyldtes nedsivning af vand gennem utætheder i badeværelsesgulvet, en nedsivning, som måtte have stået på gennem mange år.


P mente ikke, det var hans ansvar at skifte selve konstruktionen og gulvet ud, men det synspunkt fik han ikke ret i. Skaderne skyldtes manglende vedligeholdelse gennem mange år, hvilket måtte være den enkelte ejerlejlighedsejers ansvar.


Afgørelsen betyder, at du som køber af en ejerlejlighed – f. eks. i forbindelse med et forældrekøb – kan risikere at overtage ansvaret for skader på bygningen, som sælgeren har forvoldt.


Da der som regel ikke laves tilstandsrapport på en ejerlejlighed, skal køber selv se sig gundigt for inden købet.


Er der vedligeholdelse, som har været udskudt gennem mange år, og som måske har påvirket selve bygningen? Så er der grund til at tage dette med i prissætningen af lejligheden, så du ikke pludselig står med en stor, uforudset udgift.

Majsmarken 1, 7190 Billund

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

John Tranums Vej 25, 6705 Esbjerg Ø

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Nupark 47, 7500 Holstebro

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Birk Centerpark 24, 7400 Herning

Tlf: 76 60 23 30

Email: sikkermail-tellus@tellus.dk

Advokatanpartsselskab